ديابت چيست و انواع آن كدام است؟

1,299

دیابت:

ديابت يا بيماري قند به علت ناتواني بدن در توليد يا مصرف انسولين پديد مي آيد انسولين ماده اي است كه در بدن توسط لوزالمعده توليد مي شود و باعث مي گردد قند يا به عبارتي مهمترين منبع انرژي بدن مورد استفاده قرار گيرد. هر ساله تعداد زيادي از افراد جامعه به نارسايي كليه مبتلا مي شود كه درصد قابل توجهي از آنها را مبتلايان به ديابت تشكيل مي دهند . شكل كليوي افراد بايستي بيشتر به دليل اختلال در كاركرد گلومرول ها كه در واقع محل تصفيه خون هستند ايجاد مي گردد. در مراحل ابتدايي بيماري، پروتئين در ادرار ظاهر مي شود كه با تشخيص زودرس در اين مرحله مي توان از بدتر شدن بيماري جلوگيري كرد . در مرحله بعدي كليه ها توان دفع مواد زائد (مانند گرانيين واوره) از خون را از دست مي دهند در بيشتر مبتلايان به ديابت نوع 1، نشانه هاي گرفتاري كليه 15تا20 سال بعد مشاهده مي شود شيوع نارسايي كليه در ديابت نوع 2 كمتر است ولي با سرعت بيشتر و معمولا در مدت 10 سال بروز مي كند .

بايد بخاطر داشته باشيد كه فشار خون بالا عامل اصلي در پيدايش بيماري هاي كليوي در مبتلايان به ديابت است . هم چنين سابقه خانوادگي فشار خون بالا در فرد ديابتي احتمال مبتلا به بيماريهاي كليوي را زيادتر مي كند . فشار خون بالا معمولا به فشار خون بالاتر از 90/ 140 ميلي متر جيوه گفته ميشود . در اين رابطه اگر فرد مبتلا به فشار خون بالا داروهاي ضد فشار خون را طبق نظر پزشك معالج به طور مرتب مصرف كند، مي تواند از ايجاد يا پيشرفت بيماريهاي كليوي جلوگيري نمايد . همچنين رعايت يك رژيم غذايي با پروتئين كم در ديابتي هاي مبتلا به مشكلات كليوي مفيد است . براي حفظ كليه هايتان مراقبت قند خون و فشار خون خود باشيد .

بنابراين مشكلات كليوي در ديابت نيز مانند ديگر عوارض مزمن آن قابل پيشگيري يا حداقل به تاخير انداختن است.

مهمترين نكته براي پيشگيري از پيدايش عوارض ديابت اين است كه قند خون را در محدوده طبيعي (110-70) میلی گرم در دسي ليتر) نگه داريم و نكات زير را همراه به خاطر بسپاريد :

اگر هر يك از علامت هاي زير كه نشانه عفونت كليه يا مثانه هستند در شما بروز كرد كه به پزشك خود اطلاع دهيد:

-كمر درد

-سوزش ادرار

-تكرار ادرار

-ناتواني در دفع ادرار عليرغم وجود احساس مربوطه

-ادرار كدر يا خوني

مطالب مرتبط
1 از 218

فشار خون خود را مرتبا كنترل كنيد و در صورت بالا بودن آن به پزشك مراجعه نمائيد و اگر مبتلا به فشار خون بالا هستيد :

-نمك كم مصرف كنيد .

-موقع طبخ غذا نمك اضافه نكنيد .

-از مصرف غذاهاي خيلي شور نظير چيپس سيب زميني –ترشي و غيره پرهيز كنيد .

-وزن خود را در حد مطلوب نگه داريد .

-مصرف گوشت قرمز، ماهي، پنير، وديگر غذاهاي پروتئيني را محدود سازيد .

-غلظت قند خون خود را مرتب كنترل كنيد .

-سيگار نكشيد به خاطر داشته باشيد كه كشيدن سيگار باعث تشديد مشكلات كليوي خواهد شد .

-در صورت لعكان هموگلبين قند دار شده (H b A  IC) خود را اندازه گيري كنيد اين آزمايش وضعيت كنترل قند خونتان را در 3تا1 ماه گذشته نشان مي دهد .

-با برنامه غذايي صحيح ورزش مداوم و مصرف داروهاي تجويز شده به كنترل قند خون خود كمك كنيد .

-سالانه براي بررسي كاركرد كليه هايتان به پزشك مراجعه كنيد .

-اعضاي گروه ديابت مي تواند در كاهش خطر آسيب كليه ها به شما كمك كند .

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

4 − 2 =