مصرف اين نوشيدني حيات بخش و فرآورده هاي مختلف آن به ويژه فرآورده هاي تخميري منجر به افزايش طول عمر، بازده جسمي و فكري بيشتر، كاهش بيماري هاي عفوني، كاهش بيماري هاي استخواني و رشد مطلوب كودكان و نوجوانان مي شود.
پژوهشگران اثبات كرده اند كه هيچ رژيم غذايي بدون شير و فرآورده هاي آن كامل نمي شود.
كمبود مصرف آن ضمن جلوگيري از رشد كامل بدن و عدم تغذيه سلولي، عوارض بسياري از جمله كاهش بهره هوشي، ضعف بينايي، بيماري هاي لثه و دندان، كوتاهي قد و عدم كاهش فشردگي توده استخواني را به دنبال دارد.
دانستني هاي مهم شير و فرآورده هاي آن:
* شير مي تواند خطر سرطان روده بزرگ را كاهش دهد.
* 40% ايرانيان به دليل كمبود مصرف شير از پوكي استخوان رنج مي برند.
* تغذيه مناسب با شير استخوان هاي بدن را تقويت مي كند.
* مبتلايان به آرتروز بايد يك رژيم غذايي حاوي كلسيم و پروتئين داشته باشند.
* شير براي همه خوب است و براي دختران خوب تر.
* مصرف كم شير، مهمترين عامل كوتاهي قد نسل حاضر مي باشد.
* كلسيم موجود در شير نقش مهمي در پيام رساني به سلول هاي بدن دارد.
* براي حفظ استخوان هاي خود نوشابه نخوريد.
* روي و كلسيم دو گنج مهم در بدن شما مي باشند.
* ماست تاثير به سزايي در تقويت سيستم دفاعي بدن دارد.
* ماست دفع كننده سرما خوردگي است.
* شير بنوشيد تا به سرطان روده مبتلا نشويد.
* مادران شيرده روزانه 3 ليوان شير مصرف كنند.
* جوشانيدن زياد شير 30% كلسيم موجود در آن را از بين مي برد.
* مصرف لبنيات از بروز عفونت هاي ادراري در زنان جلوگيري مي كند.
* شير بهترين محلول براي نگهداري دندان جدا شده از لثه مي باشد.